Guvernul a decis să taie 10% din cheltuielile cu investiţiile în fiecare minister

Guvernul a decis, miercuri, să diminueze cu 10% cheltuielile cu investiţiile din fiecare minister programate până la finele anului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

24 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis să taie 10% din cheltuielile cu investiţiile în fiecare minister

Guvernul a decis să taie 10% din cheltuielile cu investiţiile în fiecare minister (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"S-a decis tăierea a 10% din fondul de investiţii la fiecare minister, respectiv din cheltuielile programate până la finele anului", au arătat sursele.

La finalul şedinţei de guvern, premierul Emil Boc a anunţat că Executivul va reduce, prin rectificarea bugetară, cheltuielile de capital cu echivalentul a 0,2% din PIB, fiind asigurată în continuare finanţarea unor domenii importante, inclusiv în zona socială.

El a precizat că toate ministerele trebuie să reevalueze proiectele de investiţii, urmând ca prioritare să fie considerate doar acele proiecte care pot fi finalizate în 2011 şi 2011.

Rezultatul reevaluării trebuie prezentat de fiecare ministru în interval de o săptămână, în urma unei discuţii cu şeful Guvernului.

Bugetul va fi rectificat de Guvern săptămâna viitoare.

Cheltuielile cu investiţiile în primele şase luni ale acestui an, la nivelul bugetului general consolidat, au totalizat 6,18 miliarde lei, în scădere cu 22,4% raportat la perioada similară a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici