VIDEO | Guvernul a renovat „Prima casă”. Plafonul sare în aer

  • Guverul propune majorarea plafonului pentru creditul „Noua Casă” la 140.000 de euro
  • Această majorare este benefică şi pentru dezvoltatorii imobiliari
  • În urmă cu doi ani, Croaţia a adoptat această măsură, iar preţurile au crescut cu 20% într-un an
8022 afișări

Dacă vrei să îţi cumperi o casă nouă trebuie să ştii că Guvernul a discutat joi despre majorarea plafonului pentru programul ,,Noua Casă” de la 70.000 de euro la 140.000 de euro. Acest lucru înseamnă că şi valoarea garanţiei va creşte de la 50% la 80%. Această măsură poate fi considerată ca o restartare a programului, deoarece în ultimul an, peste 70% dintre creditele acordate au fost cele standard. Vlad Vlăsceanu este consultant imobiliar şi spune că statul în izolare i-a făcut pe oameni să caute locuinţe mai spaţioase, mai ales că acum biroul lor s-a mutat acasă.

„Toată lumea îşi doreşte un apartament cât mai apropiat de centru, cât mai aproape de metrou, de parc, cât mai apropiat de şcoală, grădiniţă, care să faciliteze toate condiţiile pentru o familie”, spune Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

„Programul ăsta ar putea să acţioneze în direcţia creşterii preţurilor dacă există mulţi clienţi care încearcă să acceseze aceste facilităţi noi. În 2020 am văzut că preţul mediu pe metru pătrat a crescut undeva la 3%”, explică Aurelian Dochia, analist economic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici