Guvernul Austriei anunţă un plan de austeritate pe cinci ani

Guvernul austriac a anunţat vineri un plan de austeritate pe termen de cinci ani, în valoare de 26,7 miliarde de euro, care prevede economii şi creşterea veniturilor fiscale, în vederea echilibrării bugetului până în 2016.

660 afișări
Imaginea articolului Guvernul Austriei anunţă un plan de austeritate pe cinci ani

Guvernul Austriei anunţă un plan de austeritate pe cinci ani (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Componenta de reducere a cheltuielilor reprezintă 70% din acest program, iar restul veniturilor vor fi obţinute din impozite.

Astfel, planul prevede majorări de impozite şi introducerea unora noi, pentru atragerea unor încasări de 7 miliarde de euro, urmând ca restul până la 26,7 miliarde de euro să fie obţinute prin reducerea cheltuielilor, inclusiv de către autorităţile regionale.

Măsurile includ veniturile anticipate din introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare, la nivelul UE, din 2014, potrivit Reuters.

Guvernul a precizat că o taxă pe fondurile nedeclarate de austrieci din conturile din Elveţia ar putea genera anul viitor venituri de circa 1 miliard de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici