Guvernul discută cu Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates şi Etihad pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom

Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom, având discuţii în aces sens şi cu Turkish Airlines, Emirates şi Etihad, aflate însă deocamdată doar într-o fază exploratorie, a anunţat premierul Ponta.

1431 afișări
Imaginea articolului Guvernul discută cu Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates şi Etihad pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom

Guvernul discută cu Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates şi Etihad pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am discutat şi la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorinţa noastră de a lista aeroportul Bucureşti-Otopeni, de a restructura şi a salva TAROM-ul", a spus Ponta, aflat în Qatar, precizând că este o fază exploratorie şi că a avut, la Bucureşti, o discuţie similară cu Turkish Airlines şi va avea înrevederi pe această temă şi cu reprezentanţii companiilor aeriene Emirates şi Etihad.

"Bucureştiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie în continuare de investiţii, pentru că deja începe şi îşi atinge limitele de infrastructură, ori pentru asta vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care înseamnă servicii pentru toate companiile care operează zboruri la Bucureşti, căutăm un partener pentru Tarom. Iar partenerul, în acest moment, în lume, poate fi una din companiile din această regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în Tarom, din păcate", a explicat Ponta.

El a precizat totodată că numărul curselor aeriene zilnice între Bucureşti şi Doha va fi suplimentat la două transporturi, faţă de o singură cursă în prezent, dar a arătat că a constatat încă o dată că autorităţile de la Bucureşti nu ştiu să îşi promoveze propriile interese, România neavând la Doha nici măcar un ataşat comercial şi în domeniul muncii.

Premierul efectuează, în perioada 30 aprilie-5 mai, un turneu în ţările arabe din Golf, având întâlniri în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

El s-a întâlnit, duminică, în Qatar, cu Şeicul Tamim Bin Hamad Al-Thani şi cu Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, primul-ministru al Statului Qatar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici