Guvernul elen a început să implementeze măsurile de austeritate. Salariul minim, redus cu 22%, iar pensiile cu 12%

Guvernul elen a început să implementeze măsurile dure de austeritate necesare pentru a primi pachetul de finanţare externă de la UE şi FMI, reducând marţi seara salariul minim mediu cu 22%, la 751 euro, şi pensiile de peste 1.300 euro cu 12%.

290 afișări
Imaginea articolului Guvernul elen a început să implementeze măsurile de austeritate. Salariul minim, redus cu 22%, iar pensiile cu 12%

Guvernul elen a început să implementeze măsurile de austeritate. Salariul minim, redus cu 22%, iar pensiile cu 12% (Imagine: Shutterstock)

Guvernul a aprobat reducerea salariului minim şi scăderea pensiilor din sistemul public în cadrul pachetului de măsuri convenit cu instituţiile finaiciare internaţionale, în timp ce parlamentul aproba un nou set de măsuri suplimentare.

"Legislaţia de astăzi şi cea care va fi adoptată mâine reprezintă doar acţiuni de implementare a programului deja votat pentru salvarea ţării. Trebuie să cârmuim nava către siguranţă, în portul restructurării datoriilor. Este nevoie de solidaritate naţională şi trebuie să transmitem un mesaj de credibilitate", a declarat ministrul Finanţelor, Evangelos Venizelos.

Astfel, guvernul elen a impus o scădere de 22% a salariului minim mediu lunar, la 751 euro. Pentru persoanele cu vârsta sub 25 de ani, salariul minim a fost redus cu 32%.

În plus, Atena a impus îngheţarea salariilor pentru anumtie categorii profesionale până când şomajul va scădea sub 10%, de la 21% în prezent.

Totodată, plăţile lunare în contul pensiilor care depăşesc 1.300 euro vor fi reduse cu 12%, iar aşa-numitele pensii suplimentare, plătite din contribuţiile voluntare ale angajaţilor, au fost reduse cu până la 30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici