Guvernul începe procedurile de disponibilizare a 1.300 de angajaţi din companii energetice

Guvernul a decis începerea procedurilor de disponibilizare în acest an pentru 1.300 de angajaţi din trei companii energetice controlate de Ministerul Economiei, persoanele concediate urmând să primească, până în 2014, indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare.

876 afișări
Imaginea articolului Guvernul începe procedurile de disponibilizare a 1.300 de angajaţi din companii energetice

Guvernul începe procedurile de disponibilizare a 1.300 de angajaţi din companii energetice (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată prin hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Conform listei aprobate de Guvern, Compania Naţională a Huilei va disponibiliza 900 de angajaţi, Termoelectrica va renunţa la 300 salariaţi, iar Electrocentrale Deva va concedia 100 de persoane.

Cuantumul veniturilor de completare va fi calculat diferit, în funcţie de vechimea în muncă.

Guvernul apreciază că, în urma acestor disponibilizări, suma cheltuită de la bugetul de stat şi cel al asigurărilor de şomaj se va ridica la 25 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici