Guvernul minimalizează importanţa atenţionărilor CE: Sunt doar o abordare generală privind absorbţia fondurilor europene

Atenţionările transmise Guvernului de CE reprezintă doar "o abordare generală" a Comisiei faţă de România privind implementarea Planului de absorbţie a fondurilor UE, susţine Executivul, adăugând însă că ministrul Orban este în aceste zile la Bruxelles pentru ca România să fie cât mai puţin afectată.

690 afișări
Imaginea articolului Guvernul minimalizează importanţa atenţionărilor CE: Sunt doar o abordare generală privind absorbţia fondurilor europene

Guvernul minimalizează importanţa atenţionărilor CE: Sunt doar o abordare generală privind absorbţia fondurilor europene (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Într-un comunicat în care încearcă să minimalizeze importanţa observaţiilor transmise de către reprezentanţii Comisiei Europene (CE), Guvernul arată că informaţiile din presă nu sunt decât "nişte informaţii uzuale" cu privire la contactele diplomatice curente pe care Reprezentanţa Permanentă a României la Uniunea Europeană le are cu factorii responsabili din cadrul Comisiei Europene.

"Este regretabil că anumiţi funcţionari au transmis public aceste informaţii cu caracter tehnic, informaţii care fac parte din categoria secretului de serviciu şi care pot dăuna imaginii României, ele neavând caracter de decizie", arată Guvernul.

Informaţiile prezentate acum de Guvern drept "secret de serviciu" erau caracterizate de premierul Victor Ponta drept "minciuni".

"Aşa cum Ministerul Afacerilor Europene a anunţat deja, în mod transparent, în acest moment există o misiune de audit în desfăşurare, iar eventualele măsuri vor fi anunţate public, la sfârşitul acestei acţiuni. Totodată, reamintim că premierul Victor Ponta împreună cu ministrul Leonard Orban au anunţat încă din luna iunie faptul că există un pericol mare de suspendare a unor Axe din cadrul Programelor operaţionale, din cauza neregulilor descoperite de reprezentanţii Comisiei Europene în activitatea fostei guvernări", precizează Guvernul.

Executivul mai arată că ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, se află în aceste zile la Bruxelles, "tocmai în ideea în care se fac eforturi deosebite pentru ca România să fie cât mai puţin afectată în acest domeniu", iar proiectele "să meargă înainte pe cât posibil".

Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis ambasadorului României la UE că au constatat că planul de măsuri pentru creşterea absorbţiei de fonduri europene a eşuat, că autorităţile de execuţie refuză asistenţa instituţiilor financiare şi că administraţia e "paralizată" în actualul context naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici