Guvernul primeşte 434.000 dolari de la Banca Mondială pentru monitorizarea planurilor de acţiuni

Guvernul va primi fonduri nerambursabile în sumă totală de 434.000 dolari din partea Băncii Mondiale, pentru elaborarea unui sistem de monitorizare şi evaluare a planurilor de acţiuni realizate pe baza analizelor instituţiei finanţatoare, informează Executivul.

154 afișări
Imaginea articolului Guvernul primeşte 434.000 dolari de la Banca Mondială pentru monitorizarea planurilor de acţiuni

Guvernul primeşte 434.000 dolari de la Banca Mondială pentru monitorizarea planurilor de acţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul de finanţare va fi semnat de secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi.

Potrivit sursei citate, scopul proiectului este operaţionalizarea unui sistem de monitorizare şi evaluare a principalelor reforme structurale implementate de Guvern, în vederea asigurării unei "coordonări orizontale eficiente" la nivelul administraţiei publice centrale.

"Principalele activităţi se referă la inventarierea şi corelarea documentelor strategice ale Guvernului, la dezvoltarea unui set comun de indicatori de măsurare a impactului măsurilor, la definirea unui mecanism de cooperare între instituţiile implicate în activitatea de monitorizare şi evaluare, precum şi la instruirea personalului tehnic necesar implementării acestui mecanism", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Şeful SGG precizează că implementarea acestui nou proiect va avea o durată de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici