Guvernul s-a angajat faţă de FMI să majoreze taxele, dacă măsurile luate deja nu au efect

Guvernul s-a angajat, prin Memoramdumul suplimentar de Înţelegere convenit cu FMI şi UE, să majoreze unele taxe, dacă măsurile anunţate deja privind reducerea cheltuielilor nu vor fi aplicate până în iunie sau nu au efectul scontat.

26 afișări
Imaginea articolului Guvernul s-a angajat faţă de FMI să majoreze taxele, dacă măsurile luate deja nu au efect

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să majoreze taxele, dacă măsurile luate deja nu au efect (Imagine: Mediafax Foto)

Memorandumul include măsurile de reducere a cheltuielilor convenite de autorităţile române cu instituţiile internaţionale, precum reducerea salariilor cu 25%, raţionalizarea numărului de angajaţi din sectorul public, diminuarea pensiilor cu 15%, îngheţarea pensionărilor anticipate şi extinderea bazei de impunere pentru impozitul pe venit, pentru a include şi tichetele de masă şi veniturile din câştigurile de capital.

"În cazul în care aceste acţiuni nu sunt implementate până în iunie 2010 sau nu conduc la consolidarea anticipată vor fi implementate acţiuni suplimentare de majorare a veniturilor, inclusiv măsuri de majorare a cotelor de impunere, pentru a se elimina orice diferenţă bugetară anticipată", se arată în memorandumul de înţelegere, obţinut de MEDIAFAX.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare şi a pensiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică de impozitare şi TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici