Guvernul ungar vrea să extindă aplicabilitatea unei taxe "Robin Hood" asupra sectorului telecom

Guvernul ungar intenţionează să extindă anul viitor domeniul de impunere al unei taxe de tip "Robin Hood", pentru a acoperi pe lângă companiile energetice şi sectorul telecom, şi să majoreze cuantumul acesteia de la 8% la 10%, potrivit publicaţiei Nepszava, preluată de Portofolio.hu.

14 afișări
Imaginea articolului Guvernul ungar vrea să extindă aplicabilitatea unei taxe "Robin Hood" asupra sectorului telecom

Guvernul ungar vrea să extindă aplicabilitatea unei taxe "Robin Hood" asupra sectorului telecom (Imagine: Ziarul Financiar)

Această taxă aduce la bugetul de stat aproximativ 30 de miliarde de forinţi (106,9 milioane euro) anual.

Guvernul de la Budapesta a introdus un impozit special pentru sectorul financiar, urmărind să majoreze cu 200 de miliarde de forinţi (712,3 milioane euro) veniturile bugetare anuale. Acest impozit va fi perceput până cel puţin după sfârşitul anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici