Guvernul va creşte la 3.000 de euro pe hectar SUBVENŢIA pentru agricultorii care cultivă usturoi

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că Guvernul majorează subvenţiile pentru agricultorii care cultivă usturoi de la 1000 euro la 3000 de euro pe hectar. Premierul a precizat că va fi prelungit cu două săptămâni, până la 15 iunie, termenul de valorificare a producţiei pentru programul de tomate.

1183 afișări
Imaginea articolului Guvernul va creşte la 3.000 de euro pe hectar SUBVENŢIA pentru agricultorii care cultivă usturoi

Guvernul va creşte subvenţia pentru agricultorii care cultivă usturoi la 3.000 euro pe hectar

„În fiecare judeţ în care am fost în ultima perioadă m-am întâlnit cu oameni care lucrează pământul sau dezvoltă mici afaceri în sectorul agricol. Am discutat despre cum poate Guvernul României să sprijine în continuare acest domeniu foarte important. Astăzi venim cu măsuri de îmbunătăţire a două programe apreciate de agricultori. Vom creşte considerabil sprijinul pentru agricultorii care cultivă usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, aşadar o creştere de 300%. Susţinem astfel menţinerea acestei culturi cu tradiţie precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe care să asigure pe piaţă produse româneşti de calitate”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de marţi a Guvernului.

Premierul a adăugat că şi termenul de valorificare a producţiei din programul de tomate s-a majorat cu două săptămâni, respectiv până pe 15 iunie.

„De asemenea, pentru producătorii agricoli susţinuţi prin programul de tomate vom prelungi cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2019 termenul de valorificare a producţiei, luăm aceste decizii pentru a veni în sprijinul producătorilor iar în cazul tomatelor ţinem cont de fenomenele meteorologice nefavorabile din această primăvară. Programul de sprijin pentru tomate cultivate în sere sau solarii se află în al treilea an de implementare asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai până în luna decembrie”, a conchis Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici