Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului 20% din acţiunile la CFR Marfă

Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului un pachet reprezentând 20% din acţiunile CFR Marfă prin ofertă publică iniţială, urmând să privatizeze operatorul de transport atunci când condiţiile pieţei o vor permite, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI.

206 afișări
Imaginea articolului Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului 20% din acţiunile la CFR Marfă

Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului 20% din acţiunile la CFR Marfă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Pentru vânzarea pachetului de acţiuni va fi selectat un consultant juridic şi o bancă de investiţii pentru oferta publică iniţială.

Totodată, compania va disponibiliza aproximativ 3.000 de angajaţi, va angaja management privat şi va integra filialele în unitatea centrală.

Compania are în prezent aproximativ 10.600 de anagajaţi.

Disponiblizările ar urma să aibă loc de la 1 iunie, potrivit preşedintelui Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, care a declarat că CFR Marfă a început în 8 aprilie notificarea organizaţiilor sindicale şi a Inspecţiei Muncii privind disponibilizările.

Cel mai mare operator de transport feroviar a încheiat anul trecut cu pierderi de 354,2 milioane de lei, în creştere cu 3,5% faţă de 2009, în condiţiile în care a transportat un volum de marfă mai mare cu 4,1%.

Pentru acest an, CFR Marfă estimează că va transporta acelaşi volum de marfă, respectiv 30,7 de milioane de tone.

CFR Marfă deţine un parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane şi peste 900 locomotive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici