Guvernul vrea să construiască aeroportul Bucureşti Sud în parteneriat public-privat. O bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem, printre alte proiecte anunţate

Guvernul vrea să construiască în parteneriat public-privat aeroportul Bucureşti Sud, o bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem, o fabrică de mijloace de transport electrice şi amenajarea unui complex turistic de schi în masivul Făgăraş, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.

2842 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să construiască aeroportul Bucureşti Sud în parteneriat public-privat. O bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem, printre alte proiecte anunţate

Guvernul vrea construirea unui nou aeroport în Bucureşti prin parteneriat public-privat

„În şedinţa de astăzi (joi - n.r.) adoptăm cel de-al doilea pachet de investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public-privat. În şedinţa din 24 mai am adoptat primele cinci proiecte. Astăzi (joi - n.r.) adoptăm încă opt proiecte strategice de investiţii care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public privat. Dintre acestea, trei sunt în domeniul sănătăţii, ceea ce arată interesul guvernului României pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale”, a spus la începutul şedinţei Executivului premierul Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că este vorba despre construirea unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, în condiţiile în care România s-a confruntat cu o criză de plasmă în ultimul an. De asemenea, Executivul intenţionează construirea spitalelor regionale Timişoara şi Brăila-Galaţi, ultimul cu o capacitate de 800-1000 de paturi.

„Celelalte cinci proiecte vizează amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea aeroportului Bucureşti Sud, canalul Siret-Bărăgan, construcţia unei fabrici de mijloace de transport electrice şi un nou complex turistic de schi în masivul Făgăraş”, a mai anunţat Dăncilă.

Aeroportul Bucureşti Sud apare în mai multe iniţiative anterioare, ultima (din 2016) indicând zona Adunaţii Copăceni ca fiind locul de amplasare a viitoarei aerogări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici