Guvernul vrea să facă prima rectificare bugetară din acest an în iulie-august

Guvernul şi-a anunţat intenţia de a efectua prima rectificare bugetară din acest an în semestrul II, în perioada vacanţei parlamentare, elaborând deja proiectul de lege prin care solicită acordul Parlamentului pentru modificarea schemei alocaţiilor bugetare.

633 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să facă prima rectificare bugetară din acest an în iulie-august

Guvernul vrea să facă prima rectificare bugetară din acest an în iulie-august (Imagine: Shutterstock)

Vacanţa parlamentară este programată pentru intervalul iulie-august 2012.

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare, prezentat vineri de către Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, prevede temele generale pentru care Executivul intenţionează să emită astfel de acte normative, printre care se află şi rectificarea bugetului de stat şi a bugetului de asigurări sociale de stat pe 2012.

Pe listă mai figurează, printre altele modificarea Codului Fiscal, măsuri privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi/sau produse petroliere, măsuri privind diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare, aprobarea normelor cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structuri de primire turistice, îmbunătăţirea sistemului de finanţare a instituţiilor publice de cultură finanţate din venituri extrabugetare şi alocaţii de la buget, a sistemului de salarizare a personalului din aceste instituţii, precum şi îmbunătăţirea salarizării personalului din instituţiile şi activităţile cu profil cultural.

Conform legislaţiei în vigoare, Parlamentul poate adopta o lege specială prin care să abiliteze Guvernul să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, pe perioada vacanţei parlamentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici