Guvernul vrea să listeze circa 20-30% din acţiuni la Aeroporturi Bucureşti, inclusiv pe bursa externă

Guvernul a început procesul pentru listarea de tip IPO a circa 20-30% din acţiunile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, intenţia autorităţilor fiind de a lansa o parte din acţiuni şi pe piaţa externă, capitalul obţinut urmând să fie utilizat la dezvoltarea companiei, a anunţat premierul Ponta.

155 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să listeze circa 20-30% din acţiuni la Aeroporturi Bucureşti, inclusiv pe bursa externă

Guvernul vrea să listeze circa 20-30% din acţiuni la Aeroporturi Bucureşti, inclusiv pe bursa externă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Aeroporturi Bucureşti este pe profit, se dezvoltă foarte rapid şi am început procesul pentru o listare IPO. Ideea e să creştem capitalul, nu să luăm banii pentru buget - noi acţiuni şi să lăsăm noul capital în companie pentru dezvoltare", a arătat Ponta.

Întrebat dacă este vorba de listarea a circa 5% sau a 20-30% din acţiuni, şeful Executivului a afirmat că 5% nu poate aduce un capital important, iar procentul de acţiuni listate va fi mai degrabă în jurul a 20-30%.

"Da, în jurul acestor procente. Vom urma mai mult sau mai puţin modelul de succes de listare pentru Romgaz, Transgaz, Transelectrica. Ar trebui să fie o listare dublă", a precizat Ponta, care a evitat să spună dacă listarea pe o bursă externă ar putea avea loc la Londra, aşa cum s-a întâmplat cu alte companii.

Premierul a mai adăugat că speră ca listarea să aibă loc anul acesta, decizia fiind deja luată.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, deţinută de Ministerul Transporturilor, administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici