Guvernul vrea să recupereze taxe de la site-uri de pariuri şi jocuri de noroc unde au jucat românii

Guvernul vrea să recupereze impozite de la site-urile de pariuri şi jocuri de noroc care vor să se autorizeze pe piaţa din România, dar anterior au activat fără să declare şi să plătească sumele datorate, potrivit proiectului de Ordonanţă elaborat de Ministerul Finanţelor.

2294 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să recupereze taxe de la site-uri de pariuri şi jocuri de noroc unde au jucat românii

Guvernul vrea să recupereze taxe de la site-uri de pariuri şi jocuri de noroc unde au jucat românii (Imagine: Shutterstock)

"Nu se acordă licenţă de organizare a jocurilor de noroc sau autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc, după caz, în situaţia în care operatorii economici organizatori au operat jocuri de noroc on-line în România şi nu declară şi plătesc sumele datorate. Site-urile care exploatează jocurile de noroc on-line, care nu au achitat taxele de licentă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate, vor fi introduse pe o «listă neagră» a organizatorilor neautorizaţi până la clarificarea situaţiei şi vor fi scoase din acea listă ca urmare a deciziei Comitetului de supraveghere al ONJN", se arată în proiect.

Potrivit preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor, site-urile care exploatează jocuri loto sau de noroc on-line, pariuri în cotă fixă, pariuri mutuale, pariuri în contrapartidă sau bingo on-line şi care nu au achitat taxele de licenţă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate, vor fi introduse pe o "listă neagră" a organizatorilor neautorizaţi, iar providerii de internet vor fi obligaţi să nu permită accesul jucătorilor din România la aceste site-uri.

Site-urile respective nu vor fi scoase din acea listă decît ca urmare a unei decizii Comitetului de supraveghere al ONJN, se arată mai arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX.

Documentul urmează să fie aprobat de Guvern în perioada imediată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici