Hahn i-a scris lui Videanu că, în principiu, nu poate accesa fonduri europene prin Marmosim

Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, i-a transmis lui Adriean Videanu, răspunzând scrisorii acestuia din urmă, că în principiu nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care să acceseze fonduri europene, au declarat pentru MEDIAFAX surse UE.

22 afișări
Imaginea articolului Hahn i-a scris lui Videanu că, în principiu, nu poate accesa fonduri europene prin Marmosim

Hahn i-a scris lui Videanu că, în principiu, nu poate accesa fonduri europene prin Marmosim (Imagine: Razvan_Chirita/Mediafax Foto)

"Comisarul Hahn a răspuns ministrului Videanu. I-a spus, în principiu, că cele două nu se pot combina. Dar nu este vorba despre situaţia particulară a domnului Videanu, ci vizează pe oricine ar fi într-o astfel de situaţie", au afirmat sursele citate.

Ministrul Economiei, Adrian Videanu, i-a transmis, la 22 aprilie, comisarului european pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, o scrisoare prin care îi cere opinia privind accesarea de fonduri europene de către firma Marmosim, pe care o deţine.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri este autoritatea de management a unui program european de investiţii productive în companii mari, derulat prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" şi la care Marmosim vrea să participe, se arată în scrisoarea respectivă, pe care Ministerul Economiei a postat-o atunci pe site.

"Circumstanţele pe care vreau să vi le aduc în atenţie sunt legate de faptul că Marmosim intenţionează să aplice pentru înscrierea în program, în timp ce eu, ca persoană fizică, sunt proprietarul/acţionarul majoritar al acesteia", arată Videanu.

El menţionează că aşteaptă opinia lui Hahn date fiind posibilele "conotaţii sensibile" ale acestei chestiuni şi că vrea astfel să evite orice problemă ulterioară, "de orice natură".

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri arăta atunci, într-un comunicat, că Videanu a fost informat de managementul Marmosim că firma intenţionează sa aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE.

"Luând act de această intenţie, din dorinţa de a nu exista niciun fel de suspiciune sau interpretare în privinţa aplicării pentru accesarea de fonduri europene şi în deplină transparenţă faţă de Comisia Europeană, ministrul Videanu a solicitat şi punctul de vedere al CE pe aceasta temă", se arată în comunicat.

Instituţia menţiona că nicio companie la care Videanu este acţionar nu a depus vreun proiect în vederea accesării fondurilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici