Hans Timmer, economist-şef al Băncii Mondiale, Regiunea Europa şi Asia Centrală: Nu v-aş încuraja să aderaţi prea devreme la euro

Hans Timmer, economist-şef al Băncii Mondiale, Regiunea Europa şi Asia Centrală, afirmă că nu ar sfătui România să adere prea repede la euro, având în vedere problemele acestei zone.

628 afișări
Imaginea articolului Hans Timmer, economist-şef al Băncii Mondiale, Regiunea Europa şi Asia Centrală: Nu v-aş încuraja să aderaţi prea devreme la euro

Hans Timmer, economist-şef al Băncii Mondiale, Regiunea Europa şi Asia Centrală: Nu v-aş încuraja să aderaţi prea devreme la euro (Imagine: Shutterstock)

„Pentru România este important să menţină direcţia corectă. Înainte de criză vulnerabilitatea cea mai mare a fost deficitul de cont curent. Deocamdată trebuie să aşteptaţi ca zona euro să se stabilizeze ea însăşi şi să recuperaţi cât mai mult din decalajele faţă de Vest înainte să decideţi să intraţi în zona euro”, a spus Timmer la Forumul Economic de la Krynica, Polonia.

El afirmă că diferenţele de salarii dintre Germania şi Polonia se vor aplatiza în următorii zece ani, dar pentru alte state din Europa de Est precum România drumul va fi mai lung.

Citeşte mai multe despre aderarea la euro pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici