Hewlett-Packard a mărit salariul directorului general de la un dolar la 1,5 milioane dolari

Hewlett-Packard (HP) a mărit salariul anual al directorului general Meg Whitman de la un dolar la 1,5 milioane dolari, pentru a-l aduce la un nivel competitiv în raport cu salariile primite de şefii altor companii din sectorul IT.

119 afișări
Imaginea articolului Hewlett-Packard a mărit salariul directorului general de la un dolar la 1,5 milioane dolari

Hewlett-Packard a mărit salariul directorului general de la un dolar la 1,5 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majorarea va fi aplicată retroactiv, de la data de 1 noiembrie, potrivit unui anunţ al companiei destinat Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), relatează Bloomberg.

Whitman, angajată în 2011 pentru revitalizarea HP, se confruntă cu declinul vânzărilor provocat de cererea slabă pentru PC-uri şi a intensificat concurenţa pe piaţa tehnologiei destinată companiilor.

Acţiunile HP au urcat cu 93% în acest an la bursa din New York, după trei ani de evoluţie descendentă.

Whitman a primit beneficii în valoare totală de 15,4 milioane de dolari, 70% din suma prevăzută, în anul fiscal 2012, primul an complet ca CEO al companiei, din cauza pierderilor nete înregistrate de HP.

Beneficiile de anul trecut au inclus bonusuri de performanţă în valoare de 1,7 milioane de dolari, acţiuni în valoare de peste şapte milioane de dolari şi opţiuni pentru acţiuni de 6,4 milioane dolari.

Un purtător de cuvânt al HP, Michael Thacker, a refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici