Hewlett-Packard negociază o preluare de 10 mld. dolari şi vrea să separe divizia de PC-uri

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producător de computere la nivel mondial, negociază preluarea producătorului britanic de software Autonomy pentru circa 10 miliarde de dolari şi intenţionează să transforme divizia de PC-uri în companie independentă, au declarat surse apropiate situaţiei.

154 afișări
Imaginea articolului Hewlett-Packard negociază o preluare de 10 mld. dolari şi vrea să separe divizia de PC-uri

Hewlett-Packard negociază o preluare de 10 mld. dolari şi vrea să separe divizia de PC-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul companiei americane ar putea avea loc în cursul zilei de joi, au spus sursele, citate de Bloomberg.

Directorul general al HP, Leo Apotheker, a declarat anterior că vrea să extindă operaţiunile companiei în domeniul aplicaţiilor informatice şi serviciilor, pentru a oferi clienţilor servicii de cloud-computing.

HP are obiectivul să reducă dependenţa de PC-uri, care aduc marje mai reduse de profit, în condiţiile în care clienţii se orientează către tablete, precum cele fabricate de Apple.

Autonomy, al doilea mare producător britanic de software, furnizează aplicaţii folosite la căutarea în baze de date.

Între clienţii companiei se numără Coca-Cola, Nestle şi Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

O purtătoare de cuvânt a Hewlett-Packard nu a fost disponibilă pentru comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici