Hidroelectrica îşi întăreşte barajul de la Porţile de Fier I. A fost semnat un contract de peste 57 milioane de lei

  • Hidroelectrica îşi întăreşte barajul de la Porţile de Fier I şi anunţă semnarea unui contract de peste 57 milioane de lei.
  • Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România.
  • Compania exploatează 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.
321 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica îşi întăreşte barajul de la Porţile de Fier I. A fost semnat un contract de peste 57 milioane de lei

Hidroelectrica îşi întăreşte barajul de la Porţile de Fier I. A fost semnat un contract de peste 57 milioane de lei

Hidroelectrica a semnat joi contractul de achiziţie sectorial având ca obiect „Modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţia de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porţile de Fier I”.

Lucrarea, estimată iniţial de Hidroelectrica la 65.236.791 lei fără TVA, a fost atribuită asocierii dintre DSD Noell GmbH (Leader) şi UTI Facility Management la valoarea de 57.145.610,00 lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică în cadrul căreia entitatea câştigătoare a concurat cu Romelectro.

„Lucrările angajate astăzi sunt de importanţă structurală pentru obiectivul Hidroelectrica Porţile de Fier I şi vin să rezolve problema uzurii fizice şi morale a unor componente ale barajului deversor şi nu numai. Se va proceda la înlocuirea acelor instalaţii cu durată de viaţă depăşită, unele aflate în uz de peste 50 de ani, cu echipamente moderne, care să înglobeze cele mai noi tehnologii şi care să permită automatizarea funcţionării, monitorizare şi control electronic, informatizare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţiei de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porţile de Fier I presupune prestarea de servicii de proiectare, instalaţii de acţionare hidromecanice, echipamente electrice, sisteme de automatizare şi integrare în SCADA, construcţii, instalaţii aferente acestora şi arhitectură.

De asemenea serviciile care fac obiectul contractului de modernizare implică activităţi de project management constând în coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităţilor de achiziţie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcţiune în vederea realizării unui Proiect de retehnologizare/modernizare „la cheie”, cu respectarea tuturor cerinţelor de calitate, sănătate şi Securitate în munca şi protectia mediului ce decurg din cerinţele naţionale şi ale Uniunii Europene.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional.

Compania exploatează 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici