Hilton vrea să construiască un hotel pe locul fostei reşedinţe a lui Ceauşescu din Timişoara

Hilton doreşte să construiască, la Timişoara, un hotel de cinci stele pe locul unei foste reşedinţe a lui Nicolae Ceauşescu, deţinută în prezent de o firmă controlată de Consiliul Judeţean (CJ) Timiş şi firma Tender, a omului de afaceri Ovidiu Tender, a anunţat şeful CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

50 afișări

Ostaficiuc a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că lanţul hotelier a făcut o ofertă firmei Inter Center Service SA, unde acţionari sunt CJ Timiş şi Tender SA, de a construi un hotel de cinci stele în locul fostului "Hotel al Partidului", această propunere urmând să fie discutată în şedinţa de plen de la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit referatului care însoţeşte proiectul de HCJ care va fi supus aprobării, "Hilton va fi primul operator hotelier care va deschide în Timişoara un hotel de 5 stele, cu peste 160 camere", clădirea de şase etaje urmând să fie inaugurată în 2013.

CJ Timiş deţine 45,62% din acţiunile Inter Center Service, iar Tender SA 54,37%. Asocierea dintre CJ Timiş şi Tender a fost făcută în 2003 şi a avut ca scop renovarea clădirii şi transformarea unităţii într-un hotel de cinci stele.

Imobilul, denumit ulterior Hotel International, se află în prezent în renovare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici