HoReCa, pe ultima sută de metri. „Este o lovitură foarte puternică”

  • Restaurantele şi cafenelele din Bucureşti s-au închis la interior
  • Industria restaurantelor a pierdut un miliard de euro încasări până acum
  • În Bucureşti sunt 4.000 de restaurante, baruri şi cafenele
603 afișări
Imaginea articolului HoReCa, pe ultima sută de metri. „Este o lovitură foarte puternică”

Ştii deja că HoReCa este unul dintre sectoarele cele mai lovite de criză. Iar deciziile autorităţilor de a închide pentru a doua oară restaurantele, cafenelele şi barurile la interior e picătura chinezească pentru antreprenori. În Bucureşti există 4.000 de restaurante, baruri şi cafenele care reprezintă 13% din totalul unităţilor din România. Turismul intern ar avea o şansă de supravieţuire în momentul de faţă, estimează specialiştii.

„Este o lovitură foarte puternică. Întâi cred că ar fi trebuit să fie analizat riscul răspândirii în HoReCa. E bine măcar că s-au păstrat deschise restaurante şi baruri în hoteluri pentru clienţii hotelurilor. Sunt supravegheaţi, nu ies foarte mult. La ora actuală este greu de vorbit despre o revenire. Chiar şi mai de mult estimam că turismul o să-şi revină probabil, dar niciodată la fel ca înainte, peste vreo 2, 3, maxim 4 ani. Categoric, nu mai putem vorbi de petreceri şi de reuniuni mari”, spune Traian Bădulescu, expert în turism.

HoReCa a avut o scădere de 80% în business faţă de 2019. 40% dintre firmele din HoReCa şi-au suspendat activitatea. 30% din vânzările totale din restaurante, baruri şi cafenele sunt făcute în Capitală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici