HP România face angajări pentru centrul din Cluj-Napoca

Hewlett Packard (HP) România intenţionează să angajeze încă 50 de salariaţi la centrul de dezvoltare de software deschis recent în Cluj, numărul total al acestora urmând să ajungă la 130 de persoane, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Radu Enache.

305 afișări
Imaginea articolului HP România face angajări pentru centrul din Cluj-Napoca

HP România face angajări pentru centrul din Cluj-Napoca (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În Cluj dezvoltăm software pentru centrele de date", a spus Enache.

România este o ţară importantă pentru HP, care va continua să investească pe plan local, ca parte a programului global, a declarat Francesco Serafini, managing director pentru regiune al companiei.

"Am început investiţiile în România acum mai mulţi ani, recent am deschis un centru de dezvoltare de software. Totalul angajaţilor depăşeşte nivelul de 2.000 de salariaţi, care, raportat la cei 11.000 de salariaţi din Europa Centrală şi de Est, arată importanţa acestei ţări pentru noi", a spus Serafini.

Pe plan local, HP România a resimţit criza economică din 2009, însă nu a făcut concedieri.

"În primul trimestru al anului fiscal curent, care s-a încheiat în luna ianuarie, am depăşit cu 14% ţinta financiară stabilită. Piaţa e dificilă, deocamdată, dar au apărut semne pozitive", a spus Enache.

Pentru 2010, HP estimează că afacerile din România vor avea un trend pozitiv.

"Chiar dacă am resimţit criza economică, atât în România, cât şi la nivel global, în acest an estimăm o creştere a afacerilor din România, susţinută de cea a economiei. Aici avem multe proiecte şi sunt şi alte oportunităţi", a subliniat Serafini.

Afacerile HP România au scăzut în 2009 la nivelul anului 2007, dar activitatea companiei a fost mai profitabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici