HTC a prezentat două smartphone-uri. Ce caracteristici au noile telefoane

Compania taiwaneză HTC a prezentat două smartphone-uri cu sistem de operare Microsoft Windows Phone 8, care vor fi disponibile din luna noiembrie la preţuri încă necunoscute şi par poziţionate în concurenţă directă cu noile modele Nokia Lumia dezvăluite pe 5 septembrie.

463 afișări
Imaginea articolului HTC a prezentat două smartphone-uri. Ce caracteristici au noile telefoane

HTC a prezentat două smartphone-uri. Ce caracteristici au noile telefoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Designul modelelor HTC Windows Phone 8X şi 8S este o noutate în gama companiei taiwaneze, iar specificaţiile tehnice sunt caracteristice smartphone-urilor premium prezente pe piaţă.

Modelul 8X are ecran multitouch cu diagonala de 4,3 inci şi rezoluţie HD 720p, procesor dual-core cu frecvenţa de 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM, 16 GB stocare internă fără posibilitatea adăugării unui card microSD, grosimea de 10,1 milimetri şi cântăreşte 130 de grame. Bateria are capacitatea de 1.800 mAh. Camera foro este de 8 megapixeli cu flash şi poate înregistra secvenţe video la rezoluţia HD 1080p. Telefonul este compatibil cu reţelele de date de mare viteză LTE.

HTC Windows Phone 8S, mezinul seriei prezentate miercuri, are ecran de 4 inci, procesor dual-core de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, stocare internă de 4 GB ce poate fi extinsă cu un card microSD, cameră de 5 megapixeli şi baterie de 1.700 mAh.

Ambele modele sunt disponibile în game variate de culori, inclusiv nuanţe de albastru şi roşu.

Lansarea a fost consemnată şi de Microsoft, prin prezenţa CEO-ului Steve Ballmer la evenimentul de lansare organizat de HTC.

"Combinarea superbelor Windows Phone 8X şi 8S de la HTC cu marca noastră reprezintă o piatră de hotar pentru ambele companii", a declarat într-un comunicat directorul general al Microsoft.

Microsoft vrea să impună Windows Phone ca o a treia variantă pe piaţa smartphone-urilor, dominată în prezent de Google Android şi Apple, prin iPhone şi iOS. Producătorul de software încearcă să aducă pe piaţă cât mai multe modele cu sistemul de operare Windows la timp pentru sezonul de iarnă.

Până acum, Windows Phone 8 este prezent prin smartphone-uri prezentate recent de Nokia, principalul partener al Microsoft, Samsung Electronics şi HTC, care îşi vor face apariţia pe piaţă cel mai probabil în noiembrie, după lansarea Windows 8.

HTC, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, a pierdut în ultimele 18 luni din cota de piaţă în favoarea Apple şi Samsung şi încearcă să revină prin modele premium bazate pe Android şi Windows.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici