HTC lucrează la un smartwach cu sistem Android şi funcţie foto

Producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC Corp lucrează la un smartwatch care utilizează sistemul de operare Android şi care poate să facă fotografii, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, citată de Bloomberg.

183 afișări
Imaginea articolului HTC lucrează la un smartwach cu sistem Android şi funcţie foto

HTC lucrează la un smartwach cu sistem Android şi funcţie foto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Funcţiile smartwatch-ului, preţul şi strategia de vânzare urmează încă să fie stabilite, noul dispozitiv urmând să fie lansat pe piaţă în a doua jumătate a anului viitor, a precizat sursa.

Cota de piaţă a smartphone-urilor fabricate de HTC a scăzut drastic în favoarea Samsung Electronics, generând pentru prima oară pierderi trimestriale pentru companie şi un declin de 54% al cotaţiei acţiunilor, în acest an. Astfel, HTC a înregistrat pierderi de 101 milioane de dolari în trimestrul al treilea, peste nivelul anticipat de analişti.

Smartwach-ul HTC intră pe un segment care include deja dispozitive ale Samsung şi Sony.

Apple are o echipă de designeri care lucrează la un aparat de tipul unui ceas digital, au declarat în februarie două persoane apropiate situaţiei, iar compania a cerut protejarea mărcii "iWatch" în Japonia.

Compania de analiză Juniper Research a estimat în octombrie că vânzările de retail ale unor aparate care se pot conecta la Internet, precum ceasurile şi ochelarii digitali, vor atinge 19 miliarde de dolari până în 2018, faţă de 1,4 miliarde de dolari în acest an.

Reprezentanţii HTC au refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici