Ialomiţianu: Este o plăcere să vii la Banca Naţională. Domnul guvernator ne spune ce avem de făcut

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a afirmat vineri că pentru el este o plăcere să vină la Banca Naţională a României, o gazdă foarte bună şi unde guvernatorul spune ce trebuie făcut.

222 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Este o plăcere să vii la Banca Naţională. Domnul guvernator ne spune ce avem de făcut

Ialomiţianu: Este o plăcere să vii la Banca Naţională. Domnul guvernator ne spune ce avem de făcut (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"E o plăcere să vii la Banca Naţională, e o gazdă foarte bună şi domnul guvernator ne spune lucruri bune şi ce avem de făcut", şi-a început discursul Ialomiţianu la conferinţă găzduită de BNR.

Ministrul Finanţelor a continuat spunând că politicile guvernamentale trebuie să ţină cont de semnalele de pe pieţele interanţionale. şi în acest context, a pus problema acordării mai multor facilităţi fiscale şi creşterea investiţiilor pentru sprijinirea mediului de afaceri.

"Se pune întrebarea dacă Guvernul României putea să ia aceste măsuri sau nu. Tot timpul se discută la nivel european în întâlnirile Ecofin despre consolidarea fiscală, iar în funcţie de spaţiul fiscal să iei măsuri de relansare economică. România nu a fost pregătită în momentul în care au început să apară efectele crizei, avea deficit rexcesiv de 5,4% (în 2008 - n.r.), sistemul de cheltuieli curente era nesustenabil, înregistram dezechilibre macroeconomice, companiile nu erau restructrurate şi aveam probleme în sănătate şi sistemul social", a mai spus Ialomiţianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici