Ialomiţianu: Guvernul negociază cu FMI majorarea salariului minim la 700 lei

Guvernul negociază cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) majorarea salariului de bază minim brut pe ţară de la 670 lei la 700 lei, considerând că o asemenea creştere este justificată, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

350 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Guvernul negociază cu FMI majorarea salariului minim la 700 lei

Gheorghe Ialomiţianu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a precizat că discuţii pe această temă vor avea loc şi cu organizaţiile patronale.

În urmă cu un an, Guvernul a decis creşterea salariului minim de la 600 lei la 670 lei, tot în urma negocierilor cu FMI, premierul Emil Boc arătând atunci că majorarea acoperă în fapt nivelul inflaţiei pe 2009 şi 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici