Idei smart de afaceri. Doi ieşeni au investit 120.000 euro pentru persoanele care îşi „spală rufele în public”

  • Ştefan Bârgăoanu şi Beniamin Dupu au investit 120.000 euro într-o spălătorie cu fise
  • Laundromatul este deschis 24/24, şapte zile pe săptămână
  • În acest an vor deschide al treilea punct de lucru
1235 afișări
Imaginea articolului Idei smart de afaceri. Doi ieşeni au investit 120.000 euro pentru persoanele care îşi „spală rufele în public”

Idei smart de afaceri FOTO easywash/Facebook

„Ce-ar fi să facem bani împreună” şi-au spus Ştefan Bârgăoanu şi Beniamin Dupu, care au investit 120.000 de euro într-o spălătorie cu fise. În decembrie 2018 au pus bazele primului laundromat, iar acum, la aproximativ 4 ani distanţă, se pregătesc să îl deschidă pe al treilea, fiind prima franciză deschisă în Moldova.

  • „Este un business de familie, una la mână. Doi, este un business în care câştigi puţin, dar din rulaj mai mare, de aceea noi vrem să deschidem mai multe şi din rulaj putem câştiga în timp. Noi ne-am gândit la 5 spălătorii. Ar fi bine dacă ar fi una pe an, dacă ne ajută bunul Dumnezeu, dar noi încercăm să acoperim tot oraşul Iaşi, pe cartierele mari”, spune Beniamin Dupu, manager EasyWash Iaşi. 

Cererea pe piaţa ieşeană este din ce în ce mai mare, mai ales pentru faptul că în mai puţin de o oră poţi pleca acasă cu hainele curate şi uscate.

Spre deosebire de o spălătorie clasică, laundromat-urile sunt cu autoservire, pe bază de fise şi este deschis 24/24, şapte zile pe săptămână. În intervalul orar 22.00-08.00, uşa este închisă, însă există o centrală şi un număr de telefon pe uşă care odată apelat, o deschide automat. În locaţia de 37 metri pătraţi din Tătăraşi se află 4 uscătoare, o maşină de spălat de 14 kg şi 4 maşini de spălat de 10 kg.

Ionuţ, student acum în anul III, vine săptămânal la spălătorie. Uneori îşi ia laptopul şi lucrează pentru facultate, locaţia beneficiind de internet gratuit.

  • „Sunt student din anul I la Facultate de Automatică şi Calculatoare şi neavând o spălătorie în căminul nostru, efectiv, am căutat să găsesc un serviciu de genul acesta. Am găsit varianta acesta, în care eu pot să vin, să îmi pun hainele la spălat şi să le şi usuc, bineînţeles. Acesta este un factor foarte decisiv”, spune tânărul.

O spălare clasică costă 10 lei şi durează maximum 30 de minute, iar cu un jeton de 5 lei, usuci timp de 15 minute.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici