Ikea retrage de pe piaţă baldachine pentru paturile bebeluşilor şi copiilor

Ikea retrage de pe piaţă baldachine pentru paturile bebeluşilor şi copiilor, pentru evitarea oricărui risc de producere a unui incident, şi anunţă clienţii care au achiziţionat aceste produse să le returneze în magazin pentru a primi înapoi suma integrală plătită.

1255 afișări
Imaginea articolului Ikea retrage de pe piaţă baldachine pentru paturile bebeluşilor şi copiilor

Ikea retrage de pe piaţă baldachine pentru paturile bebeluşilor şi copiilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Compania Ikea a primit sesizări cu privire la faptul că există posibilitatea ca, în timpul somnului, bebeluşii sau copiii să tragă şi să îşi înfăşoare în jurul gâtului perdeaua baldachinului care acoperă patul. Pentru prevenirea oricărui risc de producere a unui incident, baldachinele pentru pat au fost retrase imediat din toate magazinele IKEA din lume", se arată într-un comunicat al companiei.

Produsele care au fost retrase de pe piaţă sunt: Legendarisk, setul de baldachine Minnen, Barnslig Boll, Minnen Brodyr, Himmel, Fabler, Tisla şi Klamming.

"Numai baldachinele pentru pat menţionate sunt incluse în această acţiune de retragere de produs. Toate produsele din gama IKEA pentru copii pot fi folosite în deplină siguranţă. Compania Ikea se concentrează în primul rând pe prevenirea oricărei posibilităţi de producere a vreunui incident, mai degrabă decât pe remedierea unor eventuale urmări ale acestora", menţionează comunicatul.

Magazinul Ikea din Bucureşti a comercializat 4.897 de bucăţi, la preţuri care au variat între 49,99 şi 145 lei şi nu a primit nicio sesizare în privinţa niciunuia dintre aceste produse.

În ceea ce priveşte standardele de siguranţă aplicabile în cazul baldachinelor pentru pat, Ikea spune că nu are cunoştinţă de existenţa vreunui astfel de standard, dar nu este dispusă să facă niciun compromis în scopul prevenirii oricărui potenţial risc.

"Testele interne de siguranţă, preliminare punerii în vânzare, nu au arătat niciun risc, însă compania a consultat experţi externi în identificarea pericolelor şi evaluarea riscurilor, care au ajuns la concluzia că există, totuşi, un potenţial de risc, dacă bebeluşii şi copiii nu sunt supravegheaţi, aşa cum se poate întâmpla în timpul somnului", arată Ikea.

Baldachinele pentru pat au fost introduse în magazinele Ikea din anul 1996 şi s-au vândut peste 2,7 milioane de bucăţi la nivel global.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici