Îmbulzeală pe aeroport după ce Marea Britanie a pus Portugalia pe lista roşie

  • Marea Britanie trece Portugalia pe lista ţărilor cu un risc epidemiologic crescut.
  • Decizia guvernului britanic a venit după finala Ligii Campionilor, jucată la Porto.
  • Britanicii stau la cozi uriaşe pentru a prinde un zbor spre casă înainte de introducerea carantinei.
582 afișări
Imaginea articolului Îmbulzeală pe aeroport după ce Marea Britanie a pus Portugalia pe lista roşie

Îmbulzeală pe aeroport după ce Marea Britanie a pus Portugalia pe lista roşie

Regatul Unit a eliminat Portugalia de pe lista ţărilor din care se poate călători fără carantină. Schimbarea dictată de guvernul britanic a venit brusc. O mare parte din turiştii englezi se înghesuie acum să plece din Portugalia după ce au ales să-şi petreacă vacanţele o dată cu finala Ligii Campionilor.

„Sunt supărat că am ratat jumătate din vacanţa noastră şi asta ne-a costat foarte mulţi bani. Să mergem acasă doar pentru a fenta carantina, noi suntem amândoi independenţi şi încă zece zile acasă nu câştigăm bani. Aşa că trebuie să plătim şi să mergem acasă, nu avem altă opţiune”, se plânge Simon Pendlebury, turist britanic în Algarve.

Ministrul de externe al Portugaliei a declarat că nu poate înţelege logica din spatele acestei decizii. Portugalia este o destinaţie majoră pentru britanici, ba chiar aceştia reprezintă un pilon al economiei ţării din sudul Europei, aproximativ 15% din produsul intern brut anual.

„Este ridicol că blochează Portugalia pentru că aici este mai sigur decât acasă. Există mai mulţi oameni cu tulpina indiană, sau cum i se spune, în oraşele din Anglia. Este în toată ţara, deci este absolut nebunesc”, comentează şi Richard Bacon, un turist britanic în Portugalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici