Impactul alegerilor europarlamentare: Ce se întâmplă pe BURSELE din Europa

Bursele europene au crescut luni, pe fondul informaţiilor legate de o posibilă fuziune Fiat Chrysler-Renault, investitorii evaluând şi rezultatele alegerilor parlamentare din UE, în care partidele pro-europene sunt aşteptate să ocupe două treimi din numărul locurilor, informează Reuters.

1456 afișări
Imaginea articolului Impactul alegerilor europarlamentare: Ce se întâmplă pe BURSELE din Europa

Bursele europene cresc, împinse de rezultatele alegerilor şi de fuziunea Fiat Chrysler-Renault

Indicele paneuropean STOXX 600 a crescut cu 0,5% până la 0715 GMT, urmat de majoritatea indicilor, dar volumele de tranzacţionare au fost reduse.

Sectorul auto a crescut cu 2,5%, depăşind toate celelalte sectoare, după ce Fiat Chrysler a confirmat că a făcut o propunere de fuziune către Renault, într-o afacere care va crea cel de-al treilea producător mondial de automobile.

Şi acţiunile Volkswagen au crescut cu 2%, după ce o publicaţie germană a anunţat intenţia de a construi o fabică de baterii în Salzgitter, în colaborare cu startup-ul suedez Northvolt.

Investitorii s-au concentrat şi asupra alegerilor parlamentare europene, cu partidele care s-au angajat să consolideze Uniunea Europeană ocupând două treimi din numărul locurilor, deşi oponenţii de extremă dreapta şi naţionaliştii au avut, de asemenea, câştiguri puternice.

Marea coaliţie a Partidului Popular European (PPE) conservatoare şi a socialiştilor (S & D) a pierdut majoritatea combinată pe fondul creşterii sprijinului pentru liberali, verzi şi naţionalişti, ceea ce înseamnă că elaborarea politicilor în UE ar putea deveni mai complexă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici