Importăm vin de milioane din Republica Moldova

  • România a cumpărat anul trecut 6 milioane de litri de vin din Republica Moldova
  • Ţara noastră a plătit aproximativ 14 milioane de euro pentru acest lucru
  • Deşi producem milioane de litri de vin, importăm vinul pe care Republica Moldova îl exportă
1393 afișări
Imaginea articolului Importăm vin de milioane din Republica Moldova

Exporturile de vin realizate de producătorii din Republica Moldova pe piaţa românească au crescut cu 27% în volum şi cu 23% în valoare în primele opt luni din acest an, raportat la aceeaşi perioadă din 2019. Anul trecut, în România au ajuns peste 6 milioane de litri de vin din Moldova, valoarea ridicându-se la 14 milioane de euro, conform Ziarului Financiar. România cumpără 10% din vinul exportat de Republica Moldova. În 2019 România a produs 490 milioane de litri de vin şi a exportat în valoare de 24.9 milioane euro.

„În 2019 România a fost numărul 1 pe piaţa de export ca valoare şi ca volum, ca volum s-au exportat peste 6 milioane de litri ceea ce reprezintă 13-14 milioane de euro în 2019. La moment, în primele 8 luni ale lui 2020 deja avem un volum de peste 4 milioane de litri exportate în România. Anul trecut România a fost numărul 1, 21%”, spune Ion Lupaşco, specialist principal, Direcţia Marketing şi Dezvoltarea Pieţelor, responsabil Programe B2B, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici