În Germania producţia de energie electrică din surse regenerabile a trecut de 30% din total

Producţia de energie electrică din surse regenerabile este în creştere în Germania şi a ajuns la 31% din total în prima jumătate a anului, în contextul în care Europa încearcă să reducă dependenţa faţă de gazele importate din Rusia, informează Bloomberg.

3923 afișări
Imaginea articolului În Germania producţia de energie electrică din surse regenerabile a trecut de 30% din total

În Germania producţia de energie electrică din surse regenerabile a trecut de 30% din total (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă în acest calcul nu intră şi energia produsă în hidrocentrale, energia electrică obţinută din surse regenerabile înseamnă 27% din total, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, câmd ponderea a fost de 24%.

Energia solară şi eoliană au urcat la 17% din totalul energiei generate, prin comparaţie cu anii trecuţi, când nu depăşeau 13%, potrivit datelor organizaţiei Renewables International.

Producţia de energie electrică generată cu ajutorul panourilor solare a crescut în prima jumătate a acestui an cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, producţia de energie eoliană a urcat cu 19% în primele şase luni, în comparaţie cu acelaşi interval din 2013.

În Germania, cea mai mare parte a producţiei de energie electrică se bazează pe cărbune. Cu toate acestea, în prima jumătate a anului, consumul de lignit a scăzut cu 4%, faţă de aceeaşi perioadă din 2013. În ceea ce priveşte energia produsă pe baza gazelor naturale, aceasta a scăzut cu 25%, în timp ce producţia obţinută în unităţi nucleare a fost mai mică cu 2%.

Prin comparaţie, Statele Unite produc o cantitate mai mare de energie din surse regenerabile decât Germania, însă volumul energiei verzi raportat la totalul de energie produs este mai mic. Astfel, energia eoliană a însemnat 4% din totalul generat în 2013 în SUA, energia solară 0,23%, iar energia geotermală 0,41%, potrivit statisticilor administraţiei americane.

Atât guvernul, cât şi populaţia germană au făcut mereu eforturi pentru conservarea mediului înconjurător. În condiţiile în care în prezent Germania trebuie să importe din Rusia o treime din necesarul de petrol şi gaze, sursele regenerabile de energie sunt din ce în ce mai exploatate, pentru a reduce dependenţa faţă de importuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici