În loc să plătească dobânzi clienţilor cu depozite în euro, anumite bănci au început să le ceară bani

Clienţii mari ai giganţilor bancari sunt puşi în situaţia de a căuta alternative pentru a-şi plasa banii după ce mai multe bănci cu operaţiuni la nivel global, precum Credit Suisse, Goldman Sachs sau Bank of New York Melon, au început să „taxeze“ depozitele în euro ale clienţilor mari, în urma deciziei Băncii Centrale Europene de a duce dobânzile în teritoriul negativ.

664 afișări
Imaginea articolului În loc să plătească dobânzi clienţilor cu depozite în euro, anumite bănci au început să le ceară bani

În loc să plătească dobânzi clienţilor cu depozite în euro, anumite bănci au început să le ceară bani (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Clienţii cu depozite mari în euro, precum fondurile mutuale, fondurile de hedging şi companii multinaţionale, sunt presaţi să-şi plaseze banii în instrumente mai riscante, dar care le aduc câştiguri mai mari, scrie The Wall Street Journal.

În iunie Banca Centrală Europeană (BCE) a dus dobânda la depozite în teritoriul  negativ, la -0,10%, ceea ce înseamnă că băncile au început să plătească pentru a-şi ţine banii la BCE, în loc să fie remunerate ca până acum pentru sumele plasate.

În septembrie, BCE a scăzut şi mai mult rata dobânzii, la -0,20%, iar o serie de bănci au început să transmită costul către clienţi.

Citeşte mai multe despre taxarea depozitelor în euro pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici