În pofida criticilor aduse la Forumul Davos, George Soros intenţionează să facă tranzacţii cu criptomonede

Fondul de tranzacţii speculative al omului de afaceri George Soros intenţionează să se implice în tranzacţii de criptomonede, relatează site-ul agenţiei de presă Bloomberg.

1210 afișări
Imaginea articolului În pofida criticilor aduse la Forumul Davos, George Soros intenţionează să facă tranzacţii cu criptomonede

În pofida criticilor aduse la Forumul Davos, George Soros intenţionează să facă tranzacţii cu criptomonede

Deşi George Soros a criticat criptomonedele în luna ianuarie, fondul de investiţii cu un capital de 26 de miliarde de dolari al familiei omului de afaceri intenţionează să participe la tranzacţii cu monedă digitală.

Adam Fisher, directorul pentru Macroinvestiţii al companiei Soros Fund Management, cu sediul în oraşul american new York, a primit aprobarea internă de a face tranzacţii cu monedă virtuală. Aprobarea de principiu a fost acordată acum câteva luni, dar deocamdată nu a fost făcută nicio tranzacţie. Purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

George Soros a criticat în ianuarie monedele digitale, la Forumul Economic Mondial Davos, omul de afaceri explicând că monedele digitale nu pot funcţiona precum cele reale, deoarece sunt foarte volatile.

"În contextul în care sunt regimuri dictatoriale în ascensiune, rezultatul va fi mereu diferit, deoarece liderii ţărilor cu astfel de regimuri vor recurge la Bitcoin pentru a-şi construi un cuib în străinătate", afirma George Soros, în vârstă de 87 de ani, pe 25 ianuarie.

În pofida criticilor, unii analişti financiari anticipau intrarea lui George Soros pe acest segment de tranzacţii, notează agenţia de presă Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici