În România s-ar putea descoperi noi zăcăminte de petrol

România are potenţial în privinţa descoperirii de noi zăcăminte de petrol, întrucât până în prezent explorările au fost realizate doar la adâncimi mici, potrivit firmei britanice Zeta Petroleum.

416 afișări
Imaginea articolului În România s-ar putea descoperi noi zăcăminte de petrol

În România s-ar putea descoperi noi zăcăminte de petrol (Imagine: Shutterstock)

"În mod sigur mai este petrol în România, deoarece România nu a fost explorată cum trebuie, ci doar la suprafaţă, nu în profunzime", a declarat joi directorul pentru România al Zeta Petroleum, Bogdan Popescu, prezent la un seminar pe tema explorărilor petroliere.

El a precizat că eventualele noi descoperiri de zăcăminte petroliere vor fi mici comparativ cu cele existente în statele care deţin marile rezerve de petrol, dar la nivelul producţiei şi consumului de petrol din România ar putea fi considerare semnificative.

Zeta Petroleum este o firmă creată în 2005 în Marea Britanie şi se ocupă cu explorarea şi producţia de petrol şi gaze naturale, în special în Europa de Est. În România firma are proiecte aflate în diverse stadii, de explorare, evaluare sau dezvoltare.

Popescu a adăugat că se aşteaptă la o scădere a preţului barilului de petrol, ca urmare a evenimentelor din Libia, la 100-110 dolari pe baril.

Cel mai important producăror de petrol din România este OMV Petrom (SNP). OMV Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici