A început Forumul Economic Mondial de la Davos: economia lumii o duce mai bine ca oricând după criză şi creează mai mulţi miliardari ca niciodată. Un semn al prosperităţii sau al unui sistem economic stricat?

Elita mondială este concentrată zilele acestea în staţiunea montană Davos, din înzăpezita Elveţie, acolo unde caută soluţii pentru cum să facă lumea mai bună, în condiţii nemaiîntâlnite în ultimul deceniu: economia lumii o duce bine, poate chiar prea bine, iar populismul, spaima de anul trecut, este în regres. Însă problema căreia nu i s-a găsit soluţie, creşterea inegalităţii, persistă, scrie zf.ro.

1153 afișări
Imaginea articolului A început Forumul Economic Mondial de la Davos: economia lumii o duce mai bine ca oricând după criză şi creează mai mulţi miliardari ca niciodată. Un semn al prosperităţii sau al unui sistem economic stricat?

A început Forumul Economic Mondial de la Davos: economia lumii o duce mai bine ca oricând după criză şi creează mai mulţi miliardari ca niciodată. Un semn al prosperităţii sau al unui sistem economic stricat?

Cum inegalitatea este adesea asociată cu globalizarea, unul din scopurile Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos de anul acesta este reconstruirea încrederii în globalizare. De aceea unul dintre invitaţii de marcă ai summitului este preşedintele american Donald Trump, liderul celei mai mari economii mondiale, un politician şi om de afaceri care a profitat din plin de frustrarea provocată de inegalitate pentru a ajunge la putere. Un alt invitat special este Narendra Modi, premierul Indiei, cea mai mare democraţie din lume. Discursul său va deschide summitul care anul acesta are tema „Crearea unui viitor comun într-o lume fracturată“.

Economia lumii creşte în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu, iar prognozele indică rezultate financiare excelente pentru companii. Optimismul investitorilor de pe bursă este la maximul ultimilor opt ani, scrie Bloomberg. Bursele de acţiuni au crescut deja cu 3.400 de miliarde de dolari de la începutul anului. Pe unii economişti, această exuberanţă îi sperie.

Găsiţi continuarea articolului pe zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici