Încrederea investitorilor în economia Germaniei a atins în decembrie maximul ultimilor şapte ani

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a crescut în decembrie pentru a cincea lună consecutiv, la maximul ultimilor şapte ani, confirmând redresarea celei mai mari economii din Europa.

118 afișări
Imaginea articolului Încrederea investitorilor în economia Germaniei a atins în decembrie maximul ultimilor şapte ani

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a atins în decembrie maximul ultimilor şapte ani (Imagine: Shutterstock)

Indicele privind aşteptările investitorilor şi analiştilor pentru următoarele şapte luni a urcat de la 54,6 puncte în noiembrie la 62 de puncte în decembrie, cel mai ridicat nivel după aprilie 2006, fiind peste aşteptările analiştilor, relatează Bloomberg.

După o evoluţie mai slabă la începutul trimestrului al patrulea, economia germană va înregistra o creştere solidă în următoarele luni, a estimat luni banca centrală a Germaniei, Bundesbank.

"Economia germană profită de o cerere internă puternică. Pe lângă asta, creşterea exporturilor se va accelera odată cu redresarea zonei euro, în 2014", a declarat Slavena Nazarova, analist la banca Credit Agricole în Paris.

PIB-ul Germaniei a avansat cu 0,3% în trimestrul al treilea, după o creştere de 0,7% în cel de-al doilea.

Analiştii anticipează o creştere economică trimestrială de 0,4%, până la jumătatea anului viitor, potrivit unui sondaj separat.

Pentru zona euro, Banca Centrală Europeană antiocipează pentru acest an o contracţie de 0,4%, urmată de o creştere de 1,1% în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici