Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat în noiembrie pentru prima dată în 11 luni

Încrederea investitorilor în economia Germaniei s-a îmbunătăţit în noiembrie pentru prima dată în ultimele 11 luni, creşterea depăşind estimările analiştilor, semn că cea mai mare economie din Europa ar putea intra pe o pantă ascendentă după luni de stagnare.

68 afișări
Imaginea articolului Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat în noiembrie pentru prima dată în 11 luni

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat în noiembrie pentru prima dată în 11 luni (Imagine: Shutterstock)

Indicele privind aşteptările investitorilor şi analiştilor a urcat luna trecută la 11,5 puncte, după ce în octombrie coborâse în teritoriu negativ pentru prima dată în ultimii doi ani, relatează Wall Street Journal.

"Indicele privind încrederea în economia Germaniei a crescut pentru prima dată în acest an. Cu toate acestea, climatul economic rămâne dificil, datorită, printre altele, tensiunilor geopolitice", se arată într-un comunicat al institutului german de cercetare economică ZEW.

În ceea ce priveşte indicele ZEW pentru perspectivele de creştere economică în zona euro, acesta a crescut în noiembrie cu 6,9 puncte, la 11 puncte.

Economia Germaniei a crescut cu 0,1% în trimestrul al treilea, după o scădere de 0,1% în trimestrul anterior, astfel că ţara a evitat intrarea în recesiune tehnică.

Luna trecută, autorităţile de la Berlin au revizuit în scădere estimările privind avansul economic din 2014, preconizând o creştere a PIB de numai 1,2%, faţă de 1,8% anterior, ca urmare a contextului internaţional dificil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici