Incubator de afaceri în Ilfov: Vor fi selectaţi 50 de antreprenori

50 de potenţiali antreprenori vor fi selectaţi în următoarea perioadă pentru a fi printre primii ocupanţi ai incubatorului de afaceri Ilfov Business Hub, inaugurat luni, în vederea sprijinirii mediului antreprenorial inovator din judeţ şi pentru atragerea de investitori şi capital.

290 afișări
Imaginea articolului Incubator de afaceri în Ilfov: Vor fi selectaţi 50 de antreprenori

Incubator de afaceri în Ilfov: Vor fi selectaţi 50 de antreprenori

Consiliul Judeţean Ilfov a declarat că îşi propune crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării IMM-urilor, precum şi consolidarea unui sector privat dinamic, apt pentru a face faţă forţelor concurenţiale şi competiţiei internaţionale.

Reprezentanţii consiliului judeţean Ilfov, au enumerat performanţele deja realizate la nivel judeţean, în contextul acestui demers, printre acestea numărându-se înfiinţarea parcului ştiinţific şi tehnologic Măgurele Science Park; finanţarea a 40 de planuri de afaceri prin intermediul proiectului POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) „Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri”; înfiinţarea a 9 întreprinderi de economie socială, prin proiectele POSDRU „SOCEC.NET – reţeaua economiei responsabile” şi „Întreprinderi sociale responsabile”; înfiinţarea a patru Grupuri de Acţiune Locală (GAL), finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

„Când am înfiinţat Măgurele Science Park, am urmărit consolidarea unei platforme în cadrul căreia să se întâlnească mediul academic, mediul ştiinţific şi mediul de afaceri, un spaţiu optim pentru a pregăti viitorii oameni de afaceri. Acelaşi lucru vrem să îl facem şi astăzi: vrem să creăm o platformă administrată, care dispune de o sumă de bani de care se poate folosi pentru a-i instrui pe cei care vor să intre în lumea afacerilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache.

Ilfov Business Hub urmăreşte un plan în trei mari etape: pre-incubare, incubare şi post-incubare. „Deşi dispunem de un plan, ne lipseşte conţinutul concret. Acesta nu poate veni decât din mediul academic şi de la tinerii care văd în ei şi în proiectele pe care le dezvoltă posibilitatea de a le transforma în afaceri. În prezent, în România avem o mare problemă de comunicare între aceste două medii, mediul academic şi mediul de afaceri. Sper ca prin demersururile pe care le vom face pentru acest incubator să reuşim împreună să creăm un limbaj comun. Vrem să asigurăm nişte parcursuri care pot fi urmate de către un tânăr cercetător, un tânăr student care lucrează la un proiect şi care reuşeşte să obţină un prototip. Ne dorim să îi deschidem o uşă pentru viitor, să îl ajutăm să se orienteze pe mai departe”, a afirmat Rodica Lupu, director Ingenius Hub, asociaţia care va administra incubatorul de afaceri.

Etapa pre-incubării, care va avea o durată de şase luni, îşi propune să asigure o selecţie transparentă a minim 50 de potenţiali antreprenori. Pe parcursul acesteia, rezidenţilor incubatorului li se va furniza expertiza necesară pentru dezvoltarea ideii de afaceri şi elaborarea planului de afaceri.

Ulterior, va începe perioada de incubare propriu-zisă, pentru cel puţin 16 rezidenţi, pe o perioadă de maximum 3 ani, serviciile oferite în această perioadă constând în business management adaptat specificului fiecărei afaceri, prin asigurarea spaţiilor de birouri necesare (în Bucureşti şi în Măgurele), săli pentru întâlniri, şedinţe şi conferinţe, precum şi asistenţă în domenii cum ar fi contabilitate, management sau marketing.

Perioada post-incubare va cuprinde servicii de accelerare, internaţionalizare şi scale-up.

Conform declaraţiilor Rodicăi Lupu, deşi nu există o dată stabilită, proiectul va fi lansat cât mai curând, iar cei interesaţi se vor putea înscrie pentru probele aferente perioadei de pre-incubare: „Vom lansa, în cel mai scurt timp posibil, după ce se aprobă toată strategia şi planul de măsuri pe care ni le propunem, primele runde de aplicaţii pentru etapa pre-incubării, ale cărei criterii de selecţie vor fi mai uşoare decât cele ce vor urma, pentru următoarele etape.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici