Indicele Nikkei a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani după alegerile din Japonia

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din 1996, după ce sondajele la ieşirea de la urne au indicat o victorie categorică a partidului prim-ministrului Shinzo Abe în scrutinul legislativ care a avut loc duminică, potrivit BBC News.

394 afișări
Imaginea articolului Indicele Nikkei a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani după alegerile din Japonia

Indicele Nikkei a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani după alegerile din Japonia

Nikkei a crescut cu aproape 1%, iar yenul a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele trei luni în raport cu dolarul american, ceea ce a crescut valoarea exporturilor japoneze. Un yen mai slab majorează valoarea exporturilor firmelor pentru că ieftineşte produsele pentru consumatorii de peste hotare.

Acţiunile Nissan, Mitsubishi şi Sony au crescut la începutul şedinţei de tranzacţionare.

Sondajele de opinie la ieşirea de la urne indică faptul că Partidul Liberal Democrat (LDP) şi partenerul de coaliţie Komeito ar urma să câştige 312 locuri în Camera Reprezentanţilor, menţinându-şi astfel majoritatea de două treimi în camera inferioară a Parlamentului nipon, ceea ce sugerează continuarea politicilor economice ale premierului Abe.

Printre companiile care se regăsesc în indicele bursier Nikkei se numără Japan Tobacco, Nikon, Bank of Yokohama, Kobe Steel, dar şi companii din industria auto precum Honda Motor, Nissan Motor, Suzuki Motor şi Yamaha Motor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici