Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Incidele Nikkei al Bursei de Valori din Tokyo a înregistrat, miercuri, cel mai ridicat nivel din 1996, crescând cu 0,3%, respectiv 57,7 puncte şi ajungând la 20.881,2 puncte, la finalul şedinţei de tranzacţionare, potrivit BBC News.

263 afișări
Imaginea articolului Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Economia Japoniei şi rezultatele companiilor au ajutat la majorarea indicelui.

Indicele Nikkei a crescut de la nivelul de 15.000, atins în iunie, anul trecut, după ce votul dat de cetăţenii britanici în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a afectat bursele globale.

Japonia a beneficiat de creşterea exporturilor, inclusiv a telefoanelor mobile şi a cipurilor de memorie.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a majorat prognoza de creştere economică pentru Japonia şi anticipează o creştere a PIB-ului de 1,5%, în 2017 şi de 0,7%, în 2018, în urma creşterii exporturilor şi a cheltuielilor de consum.

Deşi indicele bursier a ajuns la recordul ultimilor 20 de ani, nu toate companiile au înregistrat creşteri. Acţiunile unuia dintre cei mai mari producători din ţară, Kobe Steel, au scăzut cu 36% în două zile, pe fondul unui scandal de falsificare a datelor în ceea ce priveşte calitatea produselor.

Printre companiile care se regăsesc în indicele bursier Nikkei se numără Japan Tobacco, Nikon, Bank of Yokohama, Kobe Steel, dar şi companii din industria auto precum Honda Motor, Nissan Motor, Suzuki Motor şi Yamaha Motor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici