Indicele ROBOR la 3 luni mai face un salt: ajunge la 2,13%

Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a înregistrat miercuri o nouă creştere uşoară, la 2,13%, de la nivelul atins luni - 2,11%.

212 afișări
Imaginea articolului Indicele ROBOR la 3 luni mai face un salt: ajunge la 2,13%

Indicele ROBOR a înregistrat miercuri o nouă creştere uşoară

La începutul săptămânii trecute indicele era cotat la 1,81%.

Începând cu data de 24 septembrie 2021, când ROBOR la trei luni a fost cotat la 1,65%, indicele a continuat să crească zilnic, astfel că majorarea înregistrată în perioada 24 septembrie - 8 octombrie a fost de peste 27%.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 2,25%, de la 2,21%, iar indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a cresccut la 2,31%, de la 2,28%.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 este 1,08%.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa interbancară a fost influenţată în această perioadă şi de faptul că BNR a decis să majoreze dobânda-cheie la 1,5%, de la minimul istoric de 1,25%. Totodată, BNR a majorat şi rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 2% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu data de 6 octombrie 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici