Industria auto globală este puternic afectată de pandemie. Toyota se aşteptă să aibă o scădere cu 80% a profitului

  • Toyota Motor Corp a anunţat marţi că se aşteptă să aibă cel mai mic profic operaţional din ultimi nouă ani.
  • Cauza principală este scăderea cereri de maşini provocată de pandemia de coronavirus, relatează Reuters.
  • Cel mai mare producător de autovehicole din Japonia spune că se aşteptă la o scădere de 80% în acest an.
565 afișări
Imaginea articolului Industria auto globală este puternic afectată de pandemie. Toyota se aşteptă să aibă o scădere cu 80% a profitului

Industria auto globală este puternic afectată de pandemie. Toyota se aşteptă să aibă o scădere cu 80% a profitului.

Toyota se aşteptă conform comunicatului emis astăzi să aibă până în martie 2021 un profit operaţional de 500 de miliarde de yeni echivalentul a 4,66 miliarde de dolari. Suma ar reprezenta o scădere de 80% faţă de 2,44 de trilioane de yeni în ultimul an.

Rezultatele anticipate ar fi cele mai slabe din ultimi nouă ani. Mai precis de la anul financiar 2011/2012.

Industria auto globală este puternic afectată de pandemie, oamenii călătoresc mai puţin şi sunt mai precauţi cu banii, iar acest lucru se vede deja în vânzările de autovehicule. Multe companii au fost forţate să îşi închidă temporar linile de producţie.

Pentru segmentul martie 2020- martie 2021 Toyota se aşteptă să vândă la nivel global 8,9 milioane de vehicule faţă de 10,46 de milioane în segementul 2019-2020.

Scăderea de vânzări pare a fi mai mare faţă de cea din perioada crizei din 2009/2010 când vânzările de vehicule a scăzut cu 11%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici