Industria germană dă semne de revenire. În ciuda stabilizării, Ministerul Economiei nu vede motive de optimism

Comenzile industriale germane au crescut uşor în luna mai, depăşind aşteptările şi inversând o tendinţă după trei luni consecutive de scădere din cauza războiului din Ucraina, potrivit datelor publicate miercuri.

272 afișări
Imaginea articolului Industria germană dă semne de revenire. În ciuda stabilizării, Ministerul Economiei nu vede motive de optimism

Comenzile pentru bunuri industriale au crescut cu 0,1% în luna mai în termeni ajustaţi sezonier, după o scădere revizuită în creştere de 1,8% în aprilie, au arătat cifrele Oficiului Federal de Statistică, notează Reuters.

În ciuda stabilizării, Ministerul Economiei nu vede motive de optimism, citând incertitudinea continuă cauzată de războiul din Ucraina şi ameninţarea cu îngheţarea livrărilor de gaze ruseşti.

Comenzile străine de producţie au crescut cu 1,3% în mai faţă de luna precedentă, comenzile noi din zona non-euro fiind în creştere cu 3,7%. Acest lucru a contrastat cu o prăbuşire a comenzilor interne de 1,5% şi o scădere a comenzilor noi din zona euro de 2,4%.

Industria nu duce lipsă de comenzi, ci mai degrabă de produse preliminare, cum ar fi cipurile de calculator, a declarat Alexander Krueger, economist şef la banca privată Hauck Aufhaeuser Lampe.

"Este puţin probabil ca situaţia să se îmbunătăţească până când aprovizionarea cu gaze va fi asigurată şi până când întreruperile în aprovizionare se vor atenua", a adăugat el.

Potrivit institutului ifo, 75,7% dintre comercianţii cu amănuntul au raportat că nu au primit toate bunurile pe care le-au comandat în luna iunie, iar mulţi se pregătesc ca problemele de aprovizionare să persiste până la mijlocul anului 2023.

"Problemele de aprovizionare au devenit o problemă cronică pentru retaileri", a declarat economistul ifo Klaus Wohlrabe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici