Industria petrolului şi gazelor a redus investiţiile cu 200 de miliarde de dolari

Industria petrolului şi gazelor a renunţat în acest an la proiecte de 200 de miliarde de dolari, care ar fi avut o capacitate echivalentă cu jumătate din producţia zilnică a Arabiei Saudite, din cauza preţurilor scăzute care descurajează investiţiile, potrivit prinţului saudit Abdul Aziz bin Salman.

446 afișări
Imaginea articolului Industria petrolului şi gazelor a redus investiţiile cu 200 de miliarde de dolari

Industria petrolului şi gazelor a redus investiţiile cu 200 de miliarde de dolari

Au fost amânate sau anulate proiecte cu o producţie de aproape 5 milioane de barili pe zi, afirmă Bin Salman, care este secretar de stat în ministerul Petrolului, în remarci pregătite pentru o reuniune a miniştrilor Energiei care va avea loc luni la Doha.

Arabia Saudită a produs în octombrie 10,38 de milioane de barili de petrol pe zi, potrivit datelor Bloomberg.

Preţurile petrolului au scăzut cu 42% în ultimul an, pe fondul deciziei OPEC de a nu modifica nivelul producţiei, în pofida supraofertei din piaţă.

Oferta de petrol din afara OPEC va începe să scadă de anul viitor, după ce preţurile de aproape 150 de dolari pe baril înregistrate în 2008 s-au dovedit nesustenabile, a arătat Bin Salman.

"O perioadă prelungită de preţuri scăzute ale petrolului este la rândul ei nesustenabilă, întrucât va duce la reducerea semnificativă a investiţiilor şi a solidităţii industriei petrolului, ceea ce va submina viitorul securităţii livrărilor şi va crea condiţiile pentru o nouă creştere puternică a cotaţiilor", avertitează Bin Salman.

În opinia sa, companiile energetice vor reduce probabil investiţiile cu 3%-8% în 2016, fiind pentru prima oară de la jumătatea anilor ’80 când industria petrolieră va tăia cheltuielile timp de doi ani consecutiv.

Petrolul de referinţă la bursa din New York este tranzacţionat luni în creştere cu 0,24 dolari, la 44,54 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în urcare cu 0,22 dolari, la 47,64 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici