Inflaţia din Marea Britanie a urcat la cel mai mare nivel de la începerea înregistrărilor

Indicele preţurilor de consum din Marea Britanie a crescut cu 3,2% în 12 luni până în august, au arătat datele oficiale comunicate miercuri, aceasta fiind cea mai mare creştere lunară de la începerea înregistrărilor, în ianuarie 1997, scrie CNBC.

1241 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din Marea Britanie a urcat la cel mai mare nivel de la începerea înregistrărilor

Inflaţia din Marea Britanie a urcat la cel mai mare nivel de la începerea înregistrărilor

Oficiul pentru Statistică Naţională, care a publicat datele, a menţionat că creşterea „va fi probabil o schimbare temporară” şi a declarat că Marea Britanie. programul guvernamental „Eat Out to Help Out” anul trecut ar fi putut accentua saltul.

„În august 2020, multe preţuri din restaurante şi cafenele au fost reduse din cauza sistemului guvernamental Eat Out to Help Out (EOHO), care oferea clienţilor mâncare şi băutură la jumătate de preţ (până la valoarea de 10 lire sterline) între luni şi miercuri ”, a declarat ONS. „Deoarece EOHO a fost un sistem pe termen scurt, creşterea ratei inflaţiei pe 12 luni este probabil temporară”.

Valoarea este peste obiectivul de 2% al Băncii Angliei şi va fi un argument pentru cei ce solicită încetarea politicilor de stimulare fără precedent din epoca pandemiei. De asemenea, vine pe fondul creşterii preţurilor la energie şi pe măsură ce ţara continuă să se redeschidă după restricţiile impuse de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici