Inflaţia scăzută va avea în 2016 cea mai mare contribuţie la creşterea salariilor din ultimii 3 ani

Economia mondială va profita anul viitor de cererea de consum puternică, susţinută de inflaţia scăzută, care contribuie la cea mai mare creştere a valorii reale a salariilor din ultimii trei ani, potrivit unui studiu citat de Reuters.

421 afișări
Imaginea articolului Inflaţia scăzută va avea în 2016 cea mai mare contribuţie la creşterea salariilor din ultimii 3 ani

Inflaţia scăzută va avea în 2016 cea mai mare contribuţie la creşterea salariilor din ultimii 3 ani (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Scăderea cotaţiilor petrolului a dus la încetinirea semnificativă a inflaţiei, ceea ce înseamnă că în 2016 salariile reale vor creşte în medie cu 2,5% la nivel global, conform studiului realizat de compaia de resurse umane Korn Ferry Hay Group.

Creşterea nominală a salariilor, de 4,9% în rândul a 24.000 de companii şi organizaţii la nivel mondial, corespunde cu cea din ultimii ani. Dar încetinirea inflaţiei lasă mai mulţi bani în buzunarele consumatorilor, a arătat Benjamin Frost, consultant la Hay Group.

"Consumatorii par să cheltuiască acei bani, iar companiile, în general, nu o ducă rău. Salariile cresc şi s-ar putea întoarce tot în buzunarele companiilor”, a spus Frost.

Angajaţii americani sunt pe cale să beneficieze la începutul anului 2016 de o creştere de 3% a salariilor, rezultând o majorare de 2,7% în termeni reali, la o inflaţie de 0,3%, potrivit studiului.

În Marea Britanie, cu o creştere a salariilor de 2,5% şi o inflaţie de numai 0,2%, britanicii vor beneficia de un avans al salariilor reale peste media de 2% anticipată în Europa de Vest.

Studiul a fost realizat folosind date de la companii şi organizaţii din 110 ţări.

Cea mai mare creştere a salariilor este aşteptată în Asia, unde muncitorii din China vor beneficia de o majorare de 6,3% în 2016, pe fondul cererii mai mari pentru personal calificat, în pofida încetinirii avansului economic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici