ING Bank România reduce dobânda la creditele ipotecare în cazul unui avans de minim 25%

  • Clienţii care pot contribui cu un avans mai mare de 25% din valoarea proprietăţii beneficiază de un discount de 0,5% la rata dobânzii aplicată creditului, astfel că pot economisi aproximativ 200 lei/lună
927 afișări
Imaginea articolului ING Bank România reduce dobânda la creditele ipotecare în cazul unui avans de minim 25%

ING Bank România reduce dobânda la creditele ipotecare în cazul unui avans de minim 25%

Clienţii care pot contribui cu un avans mai mare de 25% din valoarea proprietăţii beneficiază de un discount de 0,5% la rata dobânzii aplicată creditului, astfel că pot economisi aproximativ 200 lei/lună, ceea ce semnifică o reducere de cca. 17% din rata lunară achitată, anunţă ING Bank.  

Prin aceasta, ING Bank România urmăreşte să ofere produse care să asigure protecţie în cazul posibilelor fluctuaţii ale dobânzilor, totodată încurajând o contribuţie mai ridicată din partea acestora.

”Pentru a putea întâmpina nevoile clienţilor noştri în acest context încă imprevizibil pentru noi toţi, ne-am revizuit produsele şi credem că punem la dispoziţie una dintre cele mai bune oferte de pe piaţa din România pentru achiziţia unei locuinţe. Contribuţia clienţilor la achiziţia locuinţei porneşte de la 15%, cu un discount de dobândă de 0,5% pentru o contribuţie proprie care depăşeşte 25%. Oferta de dobândă fixă, pentru produsul 7FIX, este foarte competitivă. Astfel, ne dorim să oferim clienţilor predictibilitatea ratei de plătit pentru următorii şapte ani şi, în acelaşi timp, protecţie în cazul fluctuaţiilor indicilor de referinţă variabili. Totodată, credem în continuare în politica noastră de creditare responsabilă şi în faptul că trebuie să ne sfătuim cât mai bine clienţii în perioada următoare. De aceea, încercăm să asigurăm prin oferta noastră un minim de predictibilitate în ceea ce priveşte rata lunară, cu recomandarea către clienţi de a contribui peste pragul de 15% la achiziţia locuinţei, o abordare prudentă pe termen mediu şi lung”, a declarat Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank România.

Banca spune că şi-a adaptat oferta şi pentru clienţii care nu dispun de un avans de peste 25%. Aceştia au acum posibilitatea de a contracta un credit ipotecar cu avans minim de 15% din valoarea imobilului, cu o dobândă în continuare competitivă faţă de cele din piaţă. Noua ofertă de credit ipotecar este accesibilă atât clienţilor cu vechime în cadrul ING, cât şi clienţilor noi. Obţinerea acesteia nu este condiţionată de încasarea veniturilor la ING Bank România.

În plus, banca pune la dispoziţia persoanelor fizice creditul 7FIX, care oferă predictibilitate şi protecţie timp de şapte ani, rata lunară de plată fiind fixă. Perioada de analiză a solicitării de credit este mult sub media altor programe de creditare. Începând cu al optulea an, dobândă este variabilă, calculată ca suma între marja fixă de 2,56% şi indicele IRCC. Totodată, dacă suma împrumutată depăşeşte pragul de 400.000 de lei, dobânda scade de la 5,00%, la 4,70% pentru creditul cu rată fixă (7FIX) şi 4,60% pentru cel cu rată variabilă.

Astfel, pentru creditul ipotecar cu rata variabilă, dobânda este între 4,60% şi 5,67%, iar pentru creditul 7FIX este între 4,70% si 5,80%, în funcţie de variabilele de avans, perioadă şi asigurare luate în calcul.

Indiferent de valoarea avansului, creditele acordate sunt în lei, neexistând astfel riscul de curs valutar pe termen lung. Pentru clienţii care vor transfera suma în euro către vânzător, ING Bank oferă comision zero de transfer şi un curs de schimb valutar preferenţial. De asemenea, de la momentul solicitării, toţi clienţii au la dispoziţie 90 de zile în care oferta rămâne rezervată. În situaţia în care preţurile produselor ING Bank scad între timp, iar aplicaţia încă se află în analiză, clientul primeşte în continuare cea mai mică dobândă disponibilă în ofertă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ing,
credit imobiliar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici